Matematik

Omksrivning af ligning med kvadratsætning

27. september 2011 af Cmpman (Slettet)

Hej er der nogen der kan forklare hvordan man omskriver følgende ligning med kvadratsætningen.

9x^2 +4y^2 - 32y - 36x +64 = 0

Jeg vil meget gerne have det bliver skåret ud i pap for mig, fordi jeg forstår slet ikke hvordan det fungerer. Så det ville være fedt med en forklaring med mellemregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Man finder at

(3x - 6)2 + (2y - 8)2 = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2011 af mathon

 

                  9x2-  36x  + 4y2 - 32y + 64 = 0

                  (3x - 6)2 - 36 + (2y - 8)2 - 64    +  64 = 0

                  (3x - 6)2 + (2y - 8)2 = 62

 

                 

                 

                


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Sorry - tastfejl.

(3x - 6)2 + (2y - 8)2 = 36 = 62


Skriv et svar til: Omksrivning af ligning med kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.