Matematik

hi, x divideret med x?

27. september 2011 af Octavio (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hi, jeg går kun i 8. klasse og vi har ikke fået så meget om ligninger endu.

Jeg undrede mig for hvad der sker når man dividerer med x'er.

Altså for exempel: 25x:5x, eller 15x:3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

I regnestykket fås

25x / 5x = 5 ,

eftersom x'erne går ud, og du således kun skal dividere 25 med 5 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

25x/5x=5

Der gælder at x/x=1 og 25/5=5 og derfor er 25x/5x=5


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af peter lind

For x≠0 kan x'et bare forkortes ud. brøken har ingen mening for x=0


Svar #4
27. september 2011 af Octavio (Slettet)

Ok mange tak :)


Skriv et svar til: hi, x divideret med x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.