Matematik

1 Ligning

27. september 2011 af Anne1241 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

4x - (3x -6) = 18

                       Det der minus 4x ((-)) (3x-6 = 18 virker meget forvirrende, hvad gør man i denne situation? - Udregning


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du har en minus-parentes, som du hæver ved at ændre fortegn for alle de indgående led.

Du finder så

4x - (3x -6) = 18

4x - 3x + 6 = 18

x + 6 = 18

x = 12


Svar #2
27. september 2011 af Anne1241 (Slettet)

4x - (3x -6) = 18

1x+6=18

1x = 18 -6

1x = 12

12/1

x = 12 

Okay tak, det hjalp :) 


Skriv et svar til: 1 Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.