Matematik

Hjælp til reducering

28. september 2011 af S95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har glemt hvordan man reducere!

Jeg håber der er nogle der ude, der kan hjælpe mig. :)

Mit problem lyder sådan;

1) 5a - (2b.3a)

2) 4 * (a-2b) - 3a

* = gange

Nogle der  kender svarene? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Isomorphician

1) Hæv minusparentesen ved at ændre fortegn på leddene i parentesen

2) Gang 4 på hvert led i parentesen.


Svar #2
28. september 2011 af S95 (Slettet)

1) 5a - 2b + 3a = 8a - 2b

2) (4a - 8b) - 3a *= -4a + 8b - 3a = 8b - 7a

 

- Er der rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2011 af dittejensen1 (Slettet)

4 * (a-2b) - 3a

4a-8b-3a <=> a-8b

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2011 af Isomorphician

#2: Du skifter kun fortegn ved minusparenteser.


Svar #5
28. september 2011 af S95 (Slettet)

1) Så den er rigtig? fik svaret til 8b -  7a

 

2)  FIk svaret til  a - 8b.  Et det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2011 af Isomorphician

1) Hvad står der i parentesen?

2) Korrekt.


Svar #7
28. september 2011 af S95 (Slettet)

1) 4 * (a-2b) - 3a  

og så fik jeg pantesen til der her!

(4a - 8b) - 3a *= -4a + 8b - 3a = 8b - 7a 

Er det rigtigt?

 

2) Tusind tak skal du have! :D

 


Skriv et svar til: Hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.