Matematik

Er disse omskrivninger korrekte?

28. september 2011 af emiliehvc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude :-)

Vi sidder og kæmper med nogle opgaver, hvor vi skal bruge de samme formler en del gange. Derfor vil vi lige sikre os at vi har omskrevet formlerne rigtigt (Isoleret rigtigt).

Den oprindelige formel 1: 

Ab ((1+r)n-1)/r

Omskrevet så b er isoleret:

(An)/((1+r)n-1)/r = b

Den oprindelige formel 2: 

A= b ((1+r)n-1)/r <----> An/b = (1+r)n -1 <----> log(An/b) = log(1+r) - r <----> log (An/b) = n*log(1+r)-1 <----> n = ((log(An/b))/log(1+r)-1 (Som er hvad vi har isoleret n til at være)

 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Første formel er fin, men kan skrives nemmere som: (An·r)/((1+r)n-1) = b

I 2. linje af isoleringen af n taber i r, og 3. linje er ikke helt god...

Jeg får: log(An·r/b+1) = n log(1+r)


Skriv et svar til: Er disse omskrivninger korrekte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.