Matematik

Hvordan løser man ligning hvor f(x)=0

28. september 2011 af ???gæt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har fået denne ligning, som jeg har svært da jeg har forstået den

(x-3)*(x+5)=0

Så hvis der er er nogen, som vil være rar, at forklare hvordan man udregner den bliver jeg glad:i


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har svært ved den, fordi du har forstået den?

Man benytter nulreglen for et produkt: et produkt er nul, hvis og kun hvis en eller flere af produktets faktorer er nul.


Svar #2
28. september 2011 af ???gæt (Slettet)

Haha min fejl har ikke forstået den...;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men forhåbentlig forstod du vejledningen i #1?


Svar #4
28. september 2011 af ???gæt (Slettet)

Nogen som kan sige mig om jeg har lavet den rigtigt:)

(x-3)*(x+5)=0
X^2-15=0
x(x-15=0
X=0 eller 15

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke korrekt. Du har totalt ignoreret den hjælp, du fik i #1.

(x-3)·(x+5) = 0 , her benytter vi nulreglen, og får

x-3 = 0 ∨ x+5 = 0 . Løs nu de to simplere ligninger hver for sig.


Svar #6
28. september 2011 af ???gæt (Slettet)

Så forstod jeg..

Takker...;)


Skriv et svar til: Hvordan løser man ligning hvor f(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.