Matematik

Differentialregning

28. september 2011 af Spøgelseet (Slettet)

Heej

Jeg er gået i stå i en matematik opgave, som evt er til i morgen . Jeg håber, der er nogle, som vil hjælpe mig så jeg kan gå videre med opgaven :)

En funktion er givet ved     f(x) = 2x - 5 + 1/x

Bestem de værdier xfor hvilke grafen for f har en tangent parrallel med linien med ligning y=x

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

For to parallelle linjer gælder, at hældningskoefficienten er ens.

Løs derfor ligningen

f '(x0) = 1


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.