Fysik

Et spørgsmål om mekanik

28. september 2011 af nikoww (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

"En slæde med massen 65 kg. kører ned ad en bakke, der hælder 15 grader. Det tager 22 s. at komme ned ad bakken, der er 200 m. lang."

a) Hvor stor er slæden acceleration ned ad bakken?

Denne opgave har jeg løst vha. s(t) = 0.5*a*t^2 + v0*t + s0 og er kommet frem til resultatet 0,83 m/s (hvilket er rigtigt ifølge facitlisten)

b) Hvor stor er gnidningskraften?

Her opstår der nogen problemer.

Ifølge facitlisten giver resultatet 106 N., men jeg får resultatet til 111 N. (og det skyldes ikke decimaler... er jeg ret sikker på!:-))

Jeg har vedhæftet et screenshot, som viser min metode. Bemærk at mit cas-program (Maple) udregner i radianer, og derfor har jeg undervejs omregnet til grader.

Ville sætte pris på hvis en kunne fortælle mig om jeg mon har lavet en sjuskefejl, anvendt forkert metode, misforstået problemstillingen eller om det måske endda er facitlisten der er galt på den.

Mvh.og tak på forhånd,

Nikolai

Vedhæftet fil: Opg 194.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af hippo746 (Slettet)

øv jeg kan heller ikke få 106 N

Jeg får 111,3 N


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2011 af Lurch (Slettet)

111N må være rigtigt.

Du gør dog livet lidt besværligt for dig selv i dine udregninger. Hvis du ikke skal bruge gnidsk´ningskoefficienten til noget, kan du bare regner gnidningskraften ud ved

Fres = Ftyngde + Fgnid

Med dvs fortegn osv

Fgnid = mgsin(v) - ma


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2011 af Lurch (Slettet)

Ja, den post gik lidt hurtigt, men det giver vist nogenlunde mening :)


Skriv et svar til: Et spørgsmål om mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.