Kemi

Maksimal afvejning

28. september 2011 af nikoSI (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kender reaktionen:

2Al (s) + 6H+ -> 2Al3+ (aq) + 3H2

Spørgsmålet lyder så:

Hayduck apparatet kan kun rumme 300 mL gas og da reaktionen sikkert er exoterm ved man ikke præcist hvilken temperatur der skal anvendes. Som sikkerhed regner man med at der højst må dannes 250 mL H2(g)

Beregn hvor meget sølvpapir der maksimalt bør afvejes. (antag 25°C, 1013 mBar)

Jeg håber i kan hjælpe mig..

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2011 af mathon

 

              beregn
                              n(H2) = p·V / (R · T)

                                          R · T = (0,083145 bar L/(mol K)) · ((273,15+25) K)  =  24,7897 bar L mol-1
 

                              n(H2) = p·V / (R · T) = (1,013 bar) · (0,250 L) / (24,7897 bar L mol-1)  = 0,01022 mol

af
                             2 Al (s)   +   6 H+ (aq)    --->   2 Al3+ (aq)   +  3 H2 (g)

ses, at
                             3 mol H2                  ækvivalerer         2 mol Al
dvs
                             0,01022 mol  H2     ækvivalerer          x mol Al

forholdsfaktor
                             k =  0,01022 / 3 = 0,003405
  Al:
                            
                             x = k·(2 mol) Al =0,003405 · (2 mol) = 0,006811 mol Al    

                             m = n·M = (0,006811 mol) · (26,982 g mol-1)  =  0,183764 g ≈ 183,8 mg


Svar #2
29. september 2011 af nikoSI (Slettet)

Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2011 af Amyyy (Slettet)

hmm Anna S, lækkert navn. hvad med et hit bag på ?


Svar #4
30. september 2011 af nikoSI (Slettet)

Ej det føler jeg altså lidt uinteressant Amyy?


Skriv et svar til: Maksimal afvejning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.