Matematik

Hvor meget sne, der er faldet?

29. september 2011 af Hannah1299 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har to spørgsmål som jeg meget gerne vil have svar på. det er et 9. klasses sæt, og jeg har lidt svært ved disse spørgsmål, som der skal svares på (:

spørgsmålene lyder:

I en periode er der faldet 3,5 meter sne.

Den 16 km lange pist er i gennemsnit 75 meter bred.

1) Hvor mange kubikmeter er der faldet på pisten?

 

1 m3 nyfalden sne vejer 100 kg.

1 kg. sne smelter til 1 liter vand.

En familie i Danmark bruger ca. 200.000 liter vand om året.

2) Hvor mange familiers årlige vandforbrug svarer den smeltede sne fra pisten til?

 

Tak på forhånd :D

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Hvad har du svært ved, iog hvad har du selv prøvet.

1) Jeg tror, at du kan antage, at det er en kasse, du skal bestemme rumfanget af.

Men du mangler en enhed på " I en periode er der faldet 3,5 sne."


Svar #2
29. september 2011 af Hannah1299 (Slettet)

jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan jeg skal regne... ikke svarene!! ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2011 af birgitd

og husk at den ene længde er i kilometer, den anden i meter og måske er der kun faldet 3,5 cm sne, så du skal lige få alle sider i kassen til at være i samme mål.


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2011 af birgitd

Rumfanget i en kasse er højde*bredde* længde


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

#3 der er da faldet 3,5 m sne. At længden af pisten skal laves om fra km til m har da ikke noget med det at gøre.

Jeg forstår ikke hvad du mener


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. september 2011 af birgitd

Ja det er da nok sandsynligt at der er faldet 3,5 meter sne, men som du selv skrev mangler vi den oplysning, og det er da ikke ligemeget om længde er 16 km eller 16m, og tilsvarende om det er 3,5 m sne eller 3,5 cm sne, så det jeg forsøgte at skrive til Hannah var at hun ikke bare kunne gange tallene samme men skulle huske på at der var forskellige enheder og hun derfor skulle huske at få det med i udregning.


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. september 2011 af 123434 (Slettet)

Et bud

1) Gang det hele.16m*75m*3,5m=4200m^3 sne

2) 4200m^3 sne vejer =4200*100=420000kg=420000liter vand

420000/200000=2,1

(Kan det passe 2,1 familiers vandforbrug svarer den smelte is fra pisten af?)

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. september 2011 af birgitd

nej for du glemmer det jeg lige har skrevet om der står ikke 16 m men 16km= 16.000 m.

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. september 2011 af 123434 (Slettet)

Undskyld,overså det var km,troede det var m

3,5m*16.000m*75m=4.200.000m^3

4.200.000m^3=420.000.000kg=420.000.000 liter

420.000.000/200.000=2100

Kan det passe med 2100 familier?

 


Brugbart svar (2)

Svar #10
29. september 2011 af birgitd

Ja, det lyder også mere realistisk end 2 familier ikk


Skriv et svar til: Hvor meget sne, der er faldet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.