Matematik

Reducer... matematik 8 klasse

29. september 2011 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Reducer følgende udtryk:

1.   3a+4-a =    2a+4?

2.   -a+3-5a

3.     3a-(4-a

4.     3+(-5a+4)2-3a

5.     -5(1,5a+2b)+5(-1,5a-2b)

6.     -(a+3-5a)

Er der nogen der har en metode til at reducere?

På forhånd tak 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

Start med at genge ind i parenteserne (husk evt -parenteser, hvis resultatet skal trækkes fra)

hæv + og - parenteser

træk sammen


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2011 af MadsBuus (Slettet)

1.   3a+4-a =    2a+4?

2.   -a+3-5a = -6a+3

3.     3a-(4-a) = 3a- 4+a= 4a +4 

4.     3+(-5a+4)2-3a  - Tror der er en fejl i indskrivningen her

5.     -5(1,5a+2b)+5(-1,5a-2b) = -7,5a +10b -7,5a -10b = -15a

6.     -(a+3-5a) = -a-3+5a = -3+4a

 

Du skal grundlæggende blot regne alle dine parenteser ud og derefter lægge alle a, b og alm. tal sammen hver for sig.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Din udregning  3a+4-a =    2a+4 er korrekt.


Svar #4
29. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

#2 tror ikke der er en fejl i indskrivningen, men kan du lige se om disse er rigtige? :)

1.   3a+4-a =    2a+4

2.   -a+3-5a = -6a+3

3.     3a-(4-a) = 3a- 4+a= 4a +4

4.     3+(-5a+4)2-3a....?

5.     -5(1,5a+2b)+5(-1,5a-2b) = -7,5a +10b -7,5a -10b = -15a

6.     -(a+3-5a) = -a-3+5a = -3+4a


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

4.     3+(-5a+4)2-3a

gang ind i parentesen  husk  3* 45=45*3   det gælder også her


Svar #6
29. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

#5 det forstår jeg ikke helt kan du forklare nærmere?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

Når man ganger er rækkefølgen ligegyldig   3* 45=45*3  er bare et eksembel

2(a+b)=(a+b)*2 =(a+b)2

hjalp det?


Svar #8
29. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

Ja.... kan du se om dem i #4 er rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

#2 har lavet fejl i nr 3 og 5


Svar #10
29. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

3.     3a-(4-a) = 2a+4

 

5.     -5(1,5a+2b)+5(-1,5a-2b) = 14a+20b


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

3 er i orden nu men 5 er stadig forkert

skriv dine mellemregninger


Svar #12
29. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

-5(1,5a+2b)+5(-1,5a-2b) =0?


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

Nej skriv nu mellemregningerne ellers kan jeg ikke hjælpe dig


Svar #14
29. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

-5(1,5a+2b)+5(-1,5a-2b) = -7,5a +10b -7,5a -10b =.....?


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

-5(1,5a+2b)+5(-1,5a-2b) = - (7,5a+10b) + (-7,5a-10b)

fortsæt herfra


Svar #16
29. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

-5(1,5a+2b)+5(-1,5a-2b) = - (7,5a+10b) + (-7,5a-10b) = 0 er det ikke... kan ikke få det til noget andet...


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

du har glemt minuserne i den anden parentes og du skrev ikke mellemregningerne som jeg bad om

- (7,5a+10b) + (-7,5a-10b) = - 7,5a - 10b - 7,5a -10b

 


Svar #18
01. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

Nu har jeg prøvet igen.    -5(1,5a+2b)+5(-1,5a-2b) = -7,5a -10b -7,5a -10b

Mellemregning: -7,5a- 10b= -17,5 = 17,5- 7,5a= -25= -25-10b= -35?


Nogen der vil de på den? På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Din mellemregning er ikke god.

a og b kan ikke bare lægges sammen.
Det er lidt lige som æbler og pærer, altså hver sin ting.
Saml a'erne i en bunke, b'erne i en anden bunke og konstanterne (led der ikke indeholder bogstaver) i en tredje bunke.

(Tallet, der står foran bogstavet, for eksempel 7,5a fortæller hvor mange der er af den type).


Svar #20
02. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

-7,5a-7,5a

-10b-10b

= 7,5b? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.