Matematik

1 reducerings opgave

29. september 2011 af nini66 (Slettet)

Hej allesammen :)

Er der en, der kan hælpe mig med denne opgave, så jeg kan løse de resterende.

jeg skal reducere udtrykket:

x (2x-1)-5 (x+3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af PeterValberg

x (2x-1)-5 (x+3) =
2x2 - x -5x -15 =
2x2 - 6x -15

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
29. september 2011 af nini66 (Slettet)

Jeg takker virkelig for hjælpen! :)

der er lige en opgave til, jeg ikke kig ekan finde ud af ?

(x+2)2

Giver det: 2x2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2011 af PeterValberg

Nej, det gør det ikke....
det er én af kvadratsætningerne (som man bare skal kunne på "rygraden")....

" Kvadratet på en toleddet størrelses sum er lig med kvadratet på første led plus
kvadratet på andet led plus det dobbelte produkt " 

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab

hvilket i dit tilfælde giver.

(x +2)2 = x2 + 4 + 4x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
29. september 2011 af nini66 (Slettet)

kan man ikke reducere det igen ? til 5x2 + 4 ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det kan man ikke. Man kan ikke kombinere led med x2 og med x på den måde.


Svar #6
30. september 2011 af nini66 (Slettet)

okay :-) det ar jeg nu fået styr på. tak for det!

kan du måske se, om jeg regner denne opgave rigtig?

11x+82=7x-28

11X+82-82=7x-28+28

11X=7X=28

11X=7X/28

= 11X+4 x ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det gør du ikke. Når du gør noget på den ene side SKAL du også gøre det på den anden side. Gør man, som du gør, så fjerner man bare alle andre led end dem med x, istedet for at rykke rundt på dem.

11x + 82 - 82 = 7x - 28 - 82

Fortsæt derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Derudover er meningen ikke at du skal reducere, men løse. Dvs. du skal beregne for hvilke x-værdier den givne ligning er sand.


Skriv et svar til: 1 reducerings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.