Matematik

at finde et udtryk

29. september 2011 af BelleCanto (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og fumler med en opgave:

jeg skal finde et udtryk for en virksomheds profit,  profit(x).

jeg ved at virksomhedens output er f(x) = 200x1/3

og at omkostningsfunktionen er C(x)=15x2

ooog at pris pr enhed er 30 kr.

Det der forvirrer mig er at jeg har lavet en profitfunktion, profit(x) = 30 * x -15x2

men hvorledes skal jeg placere virksomhedens output?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere opgaven i VØ, eller forklar de forskellige begreber.


Svar #2
29. september 2011 af BelleCanto (Slettet)

Hvordan forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er x, hvad er output, hvordan defineres omkostning og profit?


Svar #4
29. september 2011 af BelleCanto (Slettet)

x er input, output er funktionen f(x)=200x1/3

og jeg skal derfor finde et udtryk for virksomhedens profit

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, men forklar, hvad output betyder, og hvad input betyder.

Er input de råvarer, som virksomheden køber ind, og output er det, de producerer?

Er de 30 kr så indkøbsprisen for 1x, eller salgsprisen for 1f(x) ?

Hvad beskriver omkostningsfunktionen C(x)?


Svar #6
29. september 2011 af BelleCanto (Slettet)

input kan være råvarer og arbejdskraft etc., men det er irrelevant :) output er det de får ud af at producere. 30 kr er prisen pr. varer de producerer.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så sælges output vel for 30·f(x) mens omkostningerne er C(x) , så profitten bliver

prof(x) = 30·f(x) - C(x)


Svar #8
30. september 2011 af BelleCanto (Slettet)

godt, havde nået frem til det samme :) har bare skrevet det som profit(x) = 30(200x1/3-15x2)


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo så ikke helt det samme.


Svar #10
01. oktober 2011 af BelleCanto (Slettet)

Jo, for netop denne virksomhed hvor output og omkostning er defineret ved disse tal, der er blevet givet.. det var rigtigt nok :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Men du har 30 som faktor uden for en parentes, jeg har kun 30 som faktor på f(x) . Du har

profit(x) = 30(200x1/3-15x2) ,

mens jeg har

profit(x) = 30·200x1/3-15x2 ,

derfor skrev jeg, at det ikke er helt det samme.


Skriv et svar til: at finde et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.