Matematik

ligninger

30. september 2011 af MVOXOCindy (Slettet) - Niveau: 8. klasse

a) 10 – 5x = 4(x + 1)

og

b) 5x + 30 – 7 * 2 = 2x + 31 – 6

 

nogle der kan hjælpe mig :/ er helt forvirret og forklar også helst hvordan du/i løste den så vil denne her pige blive rigtig glad :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2011 af Uamphon (Slettet)

10 - 5x = 4x + 4

 10 - 4 = 4x + 5x

9x = 6

x = 6/9 = 2/3

 

 

5x +30 - 14 = 2x +25

3x = 25 - 16

x = 9/3 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2011 af mette48 (Slettet)

a) 10 – 5x = 4(x + 1)

gang ud

læg 5x til på begge sider af lighedstegnet

træk 4 fra på begge sider

del med tallet foran x

og

b) 5x + 30 – 7 * 2 = 2x + 31 – 6

gang ud

træk sammen på hver side for sig

træk 2x fra på begge sider

træk 16 fra på begge sider

del med tallet foran x


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.