Matematik

Bestem en regneforskrift af formen f(x) = ax + b

30. september 2011 af Me292 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har lidt problemer med denne opgave, da jeg ikke synes der er de oplysninger, man skal bruge.

Antallet af flyvninger vokser lineært i perioden 2000-2020.

a) Bestem en regneforskrift af formen f(x) = ax + b, hvor f(x) betegner antallet af
flyvninger x år efter 2000.

Vedhæftet fil: Unavngivetny.png

Brugbart svar (3)

Svar #1
30. september 2011 af PeterValberg

Brug de givne oplysninger:

11,9 mio. flyvninger i 2010 og 15,8 mio. flyvninger i 2020 til at bestemme to punkter
på den lineære del af grafen:

(10; 11,9) og (20; 15,8)

hvor x-koordinaten er antal år efter 2000 og y-koordinaten er flyvninger i mio.

bestem hældningskoefficienten a som

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

bestem konstanten b ved at indsætte den fundne a og ét af de kendte punkter i
modellen for den rette linje y = ax + b så skulle den være der :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. september 2011 af Me292 (Slettet)

Nå ja sku da! Tusinde tak, endelig en god forklaring! :-)


Skriv et svar til: Bestem en regneforskrift af formen f(x) = ax + b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.