Matematik

Mat B2 Opgave 10, 11, Hjælp! :-)

30. september 2011 af Pete5449 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en aflevering jeg har brug for hjælp til.

 

opgave 10:

en ret linie, l, har forskriften:

f(x)=2*x+3

a) afbild grafen for f(x) i koordinatsystem

b) beregn koordinaterne til liniens skæringspunkt med x-aksen

en anden ret linie, m, har forskriften:

g(x)=-x+5

c) afbild grafen for g(x) i samme koordinatsystem som f(x)

d)Beregn koordinater til skæringspunkt mellem f og g.

e) beregn vinklen mellem l og m.

opg. 11

en linie, n, går igennem to punkter A=(x1,y1)=(2,5) og B=(x2,y2)=(4,9).

a) opstil en funktionsforskrift, f(x) for n.

y-værdien i punkt A, som nu er:y1=5, skal ændres så linien får hældningstallet a(sænket)n=3

b) Bergn den nye y-værdi for punkt A.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Hvad har du selv prøvet?

10a) Forstår du, at opgaven er at tegne y=2x+3 i et koordinatsystem?
Du kan for eksempel selv vælge nogle x og beregne de tilsvarende y (skrives gerne i et sildeben); punkterne (x,x) afsættes i koordinatsystemet og forbindes med en linje (brug lineal).

d) Sæt f(x) = g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2011 af nuser6 (Slettet)

a

f(x)= 2x +3

2x+3= 0 da f(x) er 0 når grafen skærer x aksen

x=-3/20

y=2(-3/2) + 3=0

(x,y) = (-3/2,0)

b

g(x)= -x+5

f(x)=g(x)

2x+3=-x+5

3x=2

x=2/3

y= f(2/3)=g(2/3)=5

(x,y)=(2/3,5)

c

<2,1>*<-1,1> =-1

|(2^2+1^2)^(1/2)|=5^(1/2=2,23

|(-1^2+1^2)^(1/2)=(2)^(1/2)=1,41

cos(v)= -1/(2,23*1,41)=0.3180

v=71,45 grader


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2011 af AskTheAfghan

#2 - Du har beregnet koordinater til skæringspunkt mellem f og g forkert (10d).

For at beregn vinklen mellem l og m;  

        Linje l:  f(x) = 2x+3  ,   lad a1 = 2       og        Linje m: g(x) = -x + 5  ,   lad a2 = -1

vstump = tan-1(a1) - tan-1(a2)

vspids  = (360 - 2·Vstump)/2


Skriv et svar til: Mat B2 Opgave 10, 11, Hjælp! :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.