Matematik

Differencer

01. oktober 2011 af stinedenseje (Slettet) - Niveau: A-niveau

Differencer dette udtryk

f(x) = 0,5x3 - 3x2 + 4,5x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt at

(k·an)' = k·n·an-1


Svar #2
01. oktober 2011 af stinedenseje (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du skal jo benytte reglen angivet i #1. Du finder så

f '(x) = 0,5·3·x3-1 - 3·2·x2-1 + 4,5·1·x1-1

        = 1,5x2 - 6x + 4,5


Svar #4
01. oktober 2011 af stinedenseje (Slettet)

ok er det bare det så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Ja.


Svar #6
01. oktober 2011 af stinedenseje (Slettet)

kan den ikke differenceres mere?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Bliver du bedt om at differentiere funktionen to gange?


Svar #8
01. oktober 2011 af stinedenseje (Slettet)

nej...


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Så er du færdig. Det endelige svar er at finde i #3.


Skriv et svar til: Differencer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.