Matematik

Matematik 2 spørgsmål (algebra)

01. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

1) 5 kg af en vare til a. kr/kg blandes med 5 kg af en vare til b kr./kg. Skriv et udtryk der vise gennemsnit pris.

20kg af en vare til a. kr/kg blandes med 10 kg af en vare til b kr./kg. Skriv et udtruk der viser gennemsnit pris. 

 

2) a og b er to vilkårlige naturlige tal: Og a<b. Skriv et udtryk der viser: 

1.Summen af de to tal

2.Produktet af de to tak 

3.Differensen mellem a og b

4.Kvotienten mellem a og b 

5. Det naturlige tal som kommer umidelbart før b

6. Det tal der ligger lige langt fra a og b

7. Det næste lige tal idet forudsættes at være ulige.

8. Det næste ulige tal efter a idet forudsættes at være ulige 

Er der en metode til at beregne disse 2 opgaver på?

På forhånd tak

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2011 af PeterValberg

1)

Jeg antager at der menes den gennemsnitlige pris pr. kg færdigvare (blandet).
Baseret på de givne oplysninger, fås følgende udtryk:

gennemsnitspris pr. kg = (5a + 5b)/10 = (5(a+b))/10 = 0,5(a +b) kr./kg.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

#1 Det er også det der menes..

1) 5 kg af en vare til a. kr/kg blandes med 5 kg af en vare til b kr./kg. Skriv et udtryk der vise gennemsnit pris.=

gennemsnitspris pr. kg = (5a + 5b)/10 = (5(a+b))/10 = 0,5(a +b) kr./kg. det er svaret.

 

20kg af en vare til a. kr/kg blandes med 10 kg af en vare til b kr./kg. Skriv et udtruk der viser gennemsnit pris.=

Gennemsnintspris pr. kg = (20a+10b)/10=(......kan ikke finde ud af hvad der skal stå her.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2011 af PeterValberg

gennemsnitsprisen pr. kg i det andet tilfælde må da være:

gennemsnitspris pr. kg = (20a + 10b)/(20 +10) = (20a + 10b)/30 = (2a+b)/3 kr./kg.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
01. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

Ja det må det være.. overejet også at skrive det på den måde men vidste ikke om mit svar var rigtigt.

1) 5 kg af en vare til a. kr/kg blandes med 5 kg af en vare til b kr./kg. Skriv et udtryk der vise gennemsnit pris.

0,5(a +b) kr./kg.

 

 

20kg af en vare til a. kr/kg blandes med 10 kg af en vare til b kr./kg. Skriv et udtruk der viser gennemsnit pris.

= (2a+b)/3 kr./kg.

Er det en rigtige måde at skrive svaret på altså er det en måde at skrive udtryket der viser gennemsnit pris?

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2011 af PeterValberg

Tag endelig mellemregningerne med i din aflevering, - man skal aldrig nøjes med at skrive facit...

Jeg ville nok besvare 1b) således:

20kg til a. kr/kg blandes med 10 kg til b kr./kg. 

Den gennemsnitlige pris pr. kg kan bestemmes som:

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
01. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, du er da godt nok god til at forklare og man lære hurtigt, hvordan man skal gøre.. 

 

Kan du hjælpe med det andet spørgsmål: a og b er to vilkårlige naturlige tal: Og a<b. Skriv et udtryk der viser:

1.Summen af de to tal

2.Produktet af de to tak

3.Differensen mellem a og b

4.Kvotienten mellem a og b

5. Det naturlige tal som kommer umidelbart før b

6. Det tal der ligger lige langt fra a og b

7. Det næste lige tal idet forudsættes at være ulige.

8. Det næste ulige tal efter a idet forudsættes at være ulige

Er der en metode til at beregne disse opgaver på?

På forhånd tak


Skriv et svar til: Matematik 2 spørgsmål (algebra)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.