Matematik

Kuglen

02. oktober 2011 af heliumdyt (Slettet)

nogen der er frisk på lidt morgen matematik :-)

Kuglen har centrum i punktet C, og punktet P er projektionen af C på α.
Planen α skærer kuglen i en cirkel Ø.
I et koordinatsystem i rummet har kuglen og planen ligningerne:
K:  x^2+y^2+z^2-4x-6y-4z-8
α: 2x+2y+z=3

A) Bestem koordinaterne til hvert af punkterne C og P

bestem til:

C(2,3,2) og P (0,1,1)

 

B) Bestem radius i cirklen Ø

hvordan gør man det ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2011 af mathon

du fortsætter sjuskeskrivningen som påpeget i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1077507
#11

           K:  x^2+y^2+z^2-4x-6y-4z-8               er ikke en ligning


Svar #2
02. oktober 2011 af heliumdyt (Slettet)

hov  ups


K:  x^2+y^2+z^2-4x-6y-4z=8


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2011 af mathon

 

      K:   (x-2)2 + (y-3)2 + (x-2)2 = 52
 

               C = (2,3,2)

       den rette linje L gennem C og P har, da planens normalvektor er retningsvektor for denne,
       parameterfremstillingen

             L:  (x,y,z) = (2,3,2) + t·(2,2,1)
dvs
                    x = 2 + 2t
                    y = 3 + 2t
                    z = 2 + t     

som indsat i planens ligning giver dig mulighed for beregning af t,
hvorfefter P's koordinater kan beregnes


 

 


Svar #4
02. oktober 2011 af heliumdyt (Slettet)

men jeg har jo beregnet P's koordinater ??


Svar #5
02. oktober 2011 af heliumdyt (Slettet)

koordinaterne til punktet p er jo (0,1,1)??


Svar #6
02. oktober 2011 af heliumdyt (Slettet)

er der ikke nogen der kan hjælpe ??


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. oktober 2011 af mathon

                     

          


Svar #8
02. oktober 2011 af heliumdyt (Slettet)

hmm jeg kan ikke rigtig se hvad du har skrevet mathon ??


Skriv et svar til: Kuglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.