Matematik

Differentialregning

02. oktober 2011 af Emolle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey alle. Har brug for noget hjælp. 

Hvordan differentieres 

f(x)=x(1-x)^3 i hånden? 

f'(x)=?

Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglerne for differentiation af et produkt og for differentiation af en sammensat funktion:

(f·g)' = f'·g + f·g'

(f(g(x))' = f'(g(x)) · g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2011 af Fourier (Slettet)

f'(x) = 1*(1-x)^3  + x *d(1-x)/dx * d(1-x)^3/d(1-x) = (1-x)^3 +x(-1) *3(1-x)^2

= (1-x)^3 - 3x(1-x)^2


Svar #3
02. oktober 2011 af Emolle (Slettet)

Tak :-)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.