Kemi

HJÆLP

02. oktober 2011 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle som vil hjælpe mig med denne opgave :(

e) Forklar hvordan man fremstiller 1 L 0,5 M NaCl opløsning. - Hvordan beregner man hvor meget stof, der skal afvejes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af exutu (Slettet)

du skal bare bruge formlerne:

n= C*V

n=m/M


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Du kan udregne n ud fra n= C*V

og så kan du isolere m i n=m/M


Svar #3
02. oktober 2011 af TheLeresa (Slettet)

mange tak for hurtig hjælp :)!


Svar #4
02. oktober 2011 af TheLeresa (Slettet)

lige et hurtigt spørgsmål skal 1 L laves om til ml? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2011 af exutu (Slettet)

nej


Svar #6
02. oktober 2011 af TheLeresa (Slettet)

jeg får et sindsygt stort tal 29,22 :O får du det samme ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2011 af exutu (Slettet)

2 sec regner den lige


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2011 af exutu (Slettet)

n=C*V = 0,5 M * 1L = 0,5 mol

n=m/M => n*M=m

0,5 mol*58,44 g/mol = 29,22 g (hvilket da ikke er så slemt)


Svar #9
02. oktober 2011 af TheLeresa (Slettet)

okay mange tak for hjælpen så er det nok ikke så stort igen :)


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.