Matematik

Differentinger mht x1 og x2

02. oktober 2011 af abekattencph91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

har en funktion f(x1,x2) = (x1-p+x2-p)^(-1/p)

Og skal differenterer den dobbelt afledede mht x1 og derefter x2.

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Betragt x1 som den variable og differentier med hensyn til x1, hvorved man finder ∂f/∂x1. Betragt dernæst x2 som den variable og differentier ∂f/∂x1 med hensyn til x2.


Svar #2
02. oktober 2011 af abekattencph91 (Slettet)

Er lidt usikker på hvordan man forholder sig til (-1/p) i potensen.

x1^(-p) giver vel = (-1/p)x^(-p-1)


Svar #3
03. oktober 2011 af abekattencph91 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man har

f(x) = (a + x-p)-1/p ,

hvoraf

f'(x) = (-1/p)·(a+x-p)-1/p - 1 · (x-p)'

        = (-1/p)·(a+x-p)-(1+p)/p · (-p)·x-p-1

        = (a+x-p)-(1+p)/p · x-p-1


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. oktober 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:differentiation_71.doc

Skriv et svar til: Differentinger mht x1 og x2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.