Matematik

ligning og uligheder

02. oktober 2011 af Baran1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs følgende ligninger og uligheder:

4*(2x-3)+2*(x+1)= 2x-5

Nogen som kan hjælpe? Der står at svaret bliver: 5/8.. Men har brug for mellemregning og forståelse, og ikke kun svaret! help me someone..


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Du starter med at gange ind i parentesen:

4·(2x-3) + 2·(x+1) = 2x - 5

8x-12 + 2x + 2 = 2x - 5

10x-10 = 2x - 5

osv...


Svar #2
02. oktober 2011 af Baran1 (Slettet)

Jamen hvad gør man så efter:

10x-10 = 2x-5?


Skriv et svar til: ligning og uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.