Matematik

Skæring mellem kurve og linje

03. oktober 2011 af XTHFGS (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, ved det vedhæftede dokument, ønskes opgave 1.b bestemt. Men hvis jeg følger den "normale" procedure, ved at isolere y og sætte udtrykkene lig hinanden, for så at isolere x. Dette vil bare ikke umiddelbart virke, da løsningen er yderst kompleks. De deler ikke samme differentialkvotient i punkterne, så dette er også udelukket.

Hvordan løses denne opgave så?

På forhånd tusind tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2011 af mathon

 

                     x2 - y2 - (3/4)x4 = 0

                    x2 - ((1/4)x - (1/2))2 - (3/4)x4 = 0

                    -(3/4)x4 + (15/16)x2 + (1/4)x - (1/4) = 0

                    12x4 - 15x2 - 4x + 4 = 0

solve(12x^4 - 15x^2 - 4x + 4 = 0,x)          
             
      output:
                         x = 0,423632     v     x = 1,13341  


Svar #2
03. oktober 2011 af XTHFGS (Slettet)

Tak for hjælpen, men du støder ind i samme problem som jeg ved dit fjerde skridt. Dit tredje og fjerde skridt, udtrykker ikke det samme og er ikke gyldigt desværre. Men tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

4. skridt i mathons udregning i #1 følger da umiddelbart af det 3. skridt ved at gange med -16, og det er fuldt ud gyldigt.


Skriv et svar til: Skæring mellem kurve og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.