Matematik

Højde af cylinderformet bassin?

03. oktober 2011 af JosefineTN (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave?

Jeg skal finde højden af en cylinderformet bassin, hvor jeg har fået følgende oplysninger:

Radius: 2,25 m

Bassinet indeholder: 14 310 liter vand = 14,310 m3

Jeg skal bruge formlen: V = r2 * h * 3,14 

Indtil videre har jeg det her: 14,310 m3 = 2,252m * h * 3,14

Hvordan finder man højden?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du isolerer h i din ligning, hvorved du finder at

h = V / (r2·π)

Indsæt nu dine talværdier i ovenstående ligning.


Svar #2
03. oktober 2011 af JosefineTN (Slettet)

Er det her svaret?:

14,310 m3 : 2,252m : 3,14 = 0,9 m


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Nej, benyt udtrykket i #1 til at finde højden h .


Svar #4
03. oktober 2011 af JosefineTN (Slettet)

h = V / (r2·π)

h = 14,310 m3 / (2,252m * 3,14) = 0,9 m

For at tjekke om det er rigtigt:

2,252m * 0,9 m * 3,14 = 14,306625 m3

Nogenlunde det samme ikke? da jeg har afrundet 0,9 m


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Jo, det er fuldstændig korrekt.


Svar #6
03. oktober 2011 af JosefineTN (Slettet)

Må jeg lige spørge om en ting:

14,310 m3: 2,252m : 3,14 = 0,9 m

14,310 m3 / (2,252m * 3,14) = 0,9 m

Kan begge udtryk ikke bruges, da de begge giver samme facit: 0,9 m?


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Altså jo, det kan du godt. Men det er smag og behag, hvad man foretrækker at gøre.

V / (r2·π) = (V / r2)·1/π = V / r2 / π 


Skriv et svar til: Højde af cylinderformet bassin?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.