Fysik

Fysik O8.5

03. oktober 2011 af Ibo199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En projektør står på kanten af et 4.0 meter dybt svømmebassin. Den er anbragt 1,0 meter over vandoverfladen og lyser i en sådan retning, at den danner en lysplet  på vandoverfladen  2,0 meter fra bassinkanten og en lysplet på bunden i afstanden d fra kanten.

Beregn lysets bølgelængde d.

jeg er virkelig lost i den her opgaver, har prøvet at dele den i en trekant, hvor jeg bruger trigonometri til det, men det giver ikke et rigtigt resultat.

er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er helt misvisende at kalde lysets bølgelængde for d, når det lige forinden er benyttet som lysplettens afstand på bunden fra kanten.

Formuler opgaven korrekt. Man skal kende brydningsindekset for vand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Du betegner både afstanden fra kanten og bølgelængden med d.

Find lige ud af, hvad der skal stå


Svar #3
03. oktober 2011 af Ibo199 (Slettet)

jeg har vedhæftet en fil her, hvor der er en tegning således at det bliver forståligt for i bogen orbit er den illustreret med en tegning:

Vedhæftet fil:Doc1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er tegningen, og den er i overensstemmelse med din beskrivelse i #0.

Formuler nu opgavens spørgsmål og giv alle oplysningerne. Spørgsmålet i #0 giver ingen mening.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2013 af beche (Slettet)

En projektør står på kanten af et 4,0 meter dybt svømmebassin. Den er anbragt 1,0 meter over vandoverfladen og lyser i en sådan retning, at den danner en lysplet på vandoverfladen 2,0 meter fra bassinkanten og en lysplet på bunden i afstanden d fra kanten.

Beregn afstanden d.

håber det hjalp med forståelsen skal helst have svar senest i aften


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man beregner indfaldsvinklen i ved

tan(i) = 2m/1m

og brydningsvinklen b ved

tan(b) = (d - 2m)/4m

og så knytter man det sammen med Snells lov

sin(i) = n·sin(b)

hvor n er vandets brydningsindeks. Kender man n, kan man beregne d.


Skriv et svar til: Fysik O8.5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.