Matematik

P= P0 * at

04. oktober 2011 af deni0932 (Slettet)

Fra eksamen august 2008:
År:    1999   2000   2001   2002   2003   2004   2005   2006                    
Sole.  7         11.7     15.6     22.6     32.8    49.4   68.9    116.4

Tabellen viser for hvert af årene 1999-2006 mængden af udvundet solenergie i Spanien. I en model antages det, at den udvundne solenergi P (Målt i MW) som funktion af tiden t (målt i år efter 1999) med tilnærmelsesvis kan beskrives ved sammenængen:

P= P0 * at

a) benyt tabellens data til at bestemme P0 og a.
 



b) Benyt modellen til at forudsige mængden af udvundet solenergi i Spanien i år 2008 samt til at forudsige, hvornår udvindingen af solenergi i Spanien overstiger 400 MW.

 

 

En eller anden som kan hjælpe. skal aflever som 3 timer, og mangler kun denne opg. og kan bare ikke finde ud af den :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2011 af mathon


             ...udfør eksponentiel regression


Svar #2
04. oktober 2011 af deni0932 (Slettet)

Det har jeg prøvet. men det gir ingen mening


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af mathon

 

         {0,1,2,3,4,5,6,7}->L1

         {7,11.7,15.6,22.6,32.8,49.4,68.9,116.4}->L2

         MATH
            6: Statistics
                  3: Regressions
                       2:ExpReg

                                                ExpReg L1,L2

         MATH
            6: Statistics
                 8: ShowStat
 

                      


Skriv et svar til: P= P0 * at

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.