Matematik

Ligning med brøk, hvad gør jeg forkert?

04. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har vedhæftet udregningen (:

 

 

- Programmet siger, at x = -12, men jeg får -5,6? Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2011 af mathon

 

         3((1/3)x + 4) = x + 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2011 af PeterValberg

1/3·x + 4 = -1/2·x - 6
x/3 + 4 = -x/2 - 6
x/3 + x/2 = -6 - 4
x/3 +x/2 = -10
(2x+3x)/6 = -10
5x = -60
x = -12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af mathon

#2 er hvordan ligningen kan løses alternativt,
men ikke svar på: "Hvad gør jeg galt?"
 


Svar #4
04. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet)

Nåårh.. Det var dog irriterende (:

 

Tak skal du have!


Skriv et svar til: Ligning med brøk, hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.