Matematik

Ligninger

04. oktober 2011 af laur1067 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 

Er der en, der vil tjekke om disse ligninger er rigtigt udregnede? på forhånd tak! :D

1.

. 4(3x+3)=-4
4*3x+4*4=-4
12x+12=-4
12x=-4-12
12x=-16
X=-4/3

 

2.

3. 5(-3x-6)=2x
5*-3x-5*-6=2x
-15x-30=2x
-30=2x+15x
-30=17x
?

 

3.

 4(5x+3)=3x
4*5x+4*3=3x
20x+12=3x
20x-3x=-12
17x=-12
?
 

4.

 (-3x+3)-5(-5x-4)=5(6x+5)
-3x+3+5*5x+5*4=5*6x+5*5
-3x+3+25x+20=30x+25
3+20-25=30x-25x+3x
-2=8X
-1/4=x
 

Tror der er sneget sig nogle fejl ind! ;-)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Med ligninger kan du selv tjekke dine facits ved at gøre prøve (sæt dit facit ind på x's plads).
1. I linje to er et 3-tal blevet til et 4-tal.
Dine metoder er rigtige.

2. I linje to er det et minus for meget foran 5 i midten, men det forsvinder igen, så ok.
-30=17x giver x=-30/17

3. se 2.

4. Fin.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.