Matematik

Hjælp til trigonometri opgave

04. oktober 2011 af jgknudsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Hvordan finder jeg CosC, når den eneste oplysning jeg har er at a= 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2011 af mathon

                    ...det er ikke samtlige oplysninger


Svar #2
04. oktober 2011 af jgknudsen (Slettet)

2.002 B
I trekant ABC gælder BC 2= og AB og AC 5/2 AB =.

a) Bestem cos. C
b) Bestem arealet af trekant ABC udtrykt ved c.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af mathon

 

                cos(C) = (a2+b2-c2) / (2ab) = ((2·c)2+((5/2)·c)2-c2) / (2(2c)·((5/2)c)

                cos(C) = ((2)2+((5/2))2-12)c2 / ((2(2)·((5/2))c2)  = (4 + 6,25 -1) / 10 = 0,925

                C = cos-1(0,925) = 22,33º

  ...

                T = (1/2)·a·b·sin(C) = (1/2)·a·b·√(1-cos2(C))  =  0,5·(2c)·((5/2)c)·√(1-0,9252) =

 


Skriv et svar til: Hjælp til trigonometri opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.