Matematik

Brøker

05. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Når man udfører denne division (2x+4a)/2 bliver det så ikke x+2a

 

Hvaf gøre man når man skal reducér denne brøk (1/7)/3 ved at forlængde med passende tal ?

 

Hvordan kan 3√(8) * 3√(b)3 give 2b ? jeg får dette: 3√(8) * 3√(b)3= 2,83(1/3) * b(3/3) =  2,83b(4/3)= 2,83b får jeg

jeg pluser 1/3 + 3/3 = 4/3= 1 (1/3) = 1

 

hvis man har √(4x3y3)= 2x(3/1)y(3/1)=2xy(6/2) = 2xy3 eller er det forkert?

hvis man har 3√(8/x3) = (3√8)/(3√(x3)= 81/3/x3/3 ?

4√(x8/y4)= x/y ?

 

Hvad giver √((a+b)2/4a2)*b4 ?

 

giver √(25x2) = 5x ?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2011 af mathon

"Hvaf gøre man når man skal reducér denne brøk (1/7)/3 ved at forlængde med passende tal ?"

        ...en brøk divideres med et tal ved at

                                              1)  dividere med tallet i tælleren, hvis det er divisor i denne

                                              2)  gange med tallet i nævneren
       
                      
(1/7)/3 = 1/(7·3) = 1/21
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2011 af mathon

 

                3√(8) 3√(b)3  =  3√(22·2) 3√(b2·b)  =  3·2√(2) 3·b√(b)  = 18b·√(2b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2011 af mathon

 

              √(4x3y3) = √(4) · √(x3) · √(y3)  =  2·x√(x)·y√(y)  =  2xy·√(xy)


Svar #4
09. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#2:

3√(22·2) • 3√(b2·b)  = 

du tager et af de 3  2'er så hvor forvsinder den sidste hen?Det samme gælder for b'erne? Jeg går ud fra at de går ud med hinanden men hvordan?

3·2√(2) • 3·b√(b)    =

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du må have lært lidt om potensregneregler? Uddragning af kvadratrod og kvadrering er hinandens modsatte regningsarter. Tilsvarende er uddragning af kubikrod og opløftning til 3. potens hinandens modsatte regningsarter.

Du mener sikkert

3√(8) · 3√(b3) , hvor der er tale om kubikrødder, og ikke om en faktor 3 uden for en kvadratrod. Her får man

3√(8) · 3√(b3) = (23)1/3 · (b3)1/3 = 23·1/3 · b3·1/3 = 21 · b1 = 2b

Benyt, at n√(am) = am/n , og at (am) · (an) = an+m


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man finder videre

√(4x3y3) = (4)1/2 · (x3/2) · (y3/2) = 2|xy| · √(xy)

3√(8/x3) = 3√((2/x)3) = (2/x)3·1/3 = 2/x

4√(x8/y4) = x8/4 / y4/4 = x2 / |y|

√((a+b)2/(4a2)) · b4 = |a+b| /(2|a|) · b4

Og, ja, √(25x2) = 5x , eller rettere, = 5|x|


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.