Matematik

Eksponentielle ligninger

06. oktober 2011 af Nugga-t (Slettet) - Niveau: A-niveau

hejsa

 

jeg mangler lidt hjælp til at komme i gang med den her ligning -4^x + 5*2^x - 9/4 = 0

Er der evt. nogle der kan forklare hvordan man kommer i gang

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2011 af mathon

 

           -4x + 5·2x - 9/4 = 0

            4x - 5·2x + 9/4 = 0

            (2x)2 - 5·2x + 9/4 = 0                               z = 2x

            z2 - 5z + 9/4 = 0 ......
       


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2011 af peter lind

4x = 22x = (2x)2

sæt y = 2x og du har en andengradsligning i y


Svar #3
06. oktober 2011 af Nugga-t (Slettet)

Mange tak, super hurtigt svar :)

Skriv et svar til: Eksponentielle ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.