Matematik

To ligninger med to ubekendte

06. oktober 2011 af Hijsa - Niveau: C-niveau

Hejsa!

Er der nogen, som vil være venlige at hjælpe mig med disse 2x to ligninger med to ubekendte:

q/(2*r) = -1

q/(3r+5) = 6

Jeg ved at facit til denne skal give: r = -(3/2) q = 3

 

Og denne:

h/(4-2k) = 3

h/k = -12

Og jed ved, at facit til den skal give: k = -2, h =24

 

:-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man finder q = -2r og q = 6(3r+5) , så

-2r = 18r + 30 , og dermed 20r = -30 , r = -3/2 , og dermed q = -2r = 3 .

Tilsvarende h = 3(4-2k) og h = -12k , så

12 - 6k = -12k , eller 6k = -12, k = -2, og dermed h = -12k = 24.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2011 af peter lind

Løs den første ligning med hensyn til q og sæt resultatet ind i den anden ligning.

I den anden opgave Løs den sidste ligning med hensyn til h og sæt resultatet ind i den første ligning.


Svar #3
06. oktober 2011 af Hijsa

Mange tusind tak :)


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.