Fysik

M6: Lac leman ("opgaver i fysik - a-niveau")

06. oktober 2011 af emhn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey! :D

Jeg har en opgave i fysik, som går ud på, at jeg skal beregne hvor meget vand vandkanonen udsender pr. sekund. 

Jeg ved at vandstrålen er 70 m høj og at mundingen, hvor vandet kommer ud, har en diameter på 10 cm.

Men ja, det er så her jeg er gået i stå.. :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2011 af peter lind

Uf fra højden kan du finde begyndekseshastigheden v af vandstrålen. I løbet af Δt sekund vil rumfanget af det vand der kommer ud være A*Δh = A*v*Δt hvor A er arealet af mundingen


Svar #2
06. oktober 2011 af emhn (Slettet)

Super, mage tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)

Benyt at der gælder

v2-v02 =-g*(s-s0)

hvor (s-s0) = Δh

Når vandet er højst oppe, dvs 70 m, er hastigheden heraf 0, hvoraf

-v02 = -g*Δh

Herefter kan du bruge ligningen i #1 tilberegning af, volumenstrømmen.

Du behøver blot at sige

V/t = A*v0


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Begyndelseshastigheden kan lynhurtigt beregnes som

v = √(2·g·h) = 37,08m/s .


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)

#3 Rettelse. Der skulle stå

v2-v02 =-2*g*(s-s0)

hvorved

-v02=-2*g*Δh

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2012 af SerCarlos (Slettet)

#1 kan du forklare formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2012 af peter lind

I løbet af tiden Δt bevæger en uendelig tynd skive vand sig stykket v*Δt Rumfanget af det vand, der har bevæget sig ud  fra begyndelsen  er så arealet*v*Δt. Lav en tegning. Så kan du bedre se det.


Skriv et svar til: M6: Lac leman ("opgaver i fysik - a-niveau")

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.