Matematik

hvordan finder man a og b i andengradligning

07. oktober 2011 af emilreinhold (Slettet)

Hej :)

jeg har fået formlen F(x)=ax2+bx  (c = er nul)

graffen går iggenem f(2)=6 og f(-3)=21

hvordan finder jeg a og b?

Vil være et stor hjælp. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: To ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

y1 = a*(x1)^2 +b*(x1)

y2 = a*(x2)^2 +b*(x2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Enig med #1 og #2, uddybning:

Oplysningerne f(2)=6 og f(-3)=21 betyder,

at når x=2, så er f(x)=6 (eller y=6 om du vil)
og når x=-3, så er f(x)=21.

Sæt det ind i dit funktionsudtryk f(x)=ax2+bx (jeg formoder, at der i opgaven står enten F eller f alle steder, ellers skal der differentieres).

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)


Skriv et svar til: hvordan finder man a og b i andengradligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.