Matematik

Obligationer og værdipapirer

07. oktober 2011 af S95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

For en arv på 50.00 kr. køber Petersen værdipapirer.

Han køber 30.000 kr. obligationer til kurs 78 1/2

Og han køber 8.000 kr. aktier til kurs 148.

1) Hvor meget skal han betale i alt for værdipapirerne ?

2) Hvor meget har han tilbage af de 50.00 kr ? 

 

Hjælp ! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2011 af peter lind

Kursen betyder prisen for pålydene 100 kr af aktier og obligationer eller sagt med andre ord hver gang du køber for 100 kr aktie betaler du 148 kr for dem. Tilsvarende gælder for obligationer.


Svar #2
07. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Undsld mente 158. altså kursen til aktier

Gør man så ikke sådan her?;

1) 30.000 : 100 * 78 1/2 = 23.550

     8.00 : 100 * 158          = 1.264

     23.550 + 1.264            = 24.814

 

2) 50.000 - 24.814            = 25. 186 

 

Er det rigtigt? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2011 af peter lind

For aktierne skriver du 800 kr i stedet for de 8000 kr. angivet i #0. Jeg kan ikke se hvad der er rigtigt. Ellers ser det godt nok ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

30000 * 78,5 / 100 = 39250

8000 * 158 / 100 =    12640

ialt ........................... 51890

Der er altså ikke penge nok, hvis dine tal er rigtige.

Men nu har du set, hvordan man gør - og så må du selv finde fejlen i dine start-tal og justere derefter.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er da et gevaldigt gebyr, du opkræver her:

30000 * 78,5 / 100 = 39250 ??

30000 * 78,5 / 100 = 23550

Så der skulle blive lidt tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Der burde vist have stået: "Hvis MINE tal er rigtige" -

 

30000 * 78,5 / 100 = 23550

8000 * 158 / 100 =    12640

ialt ........................... 36190

- så er der alligevel lidt til julegaverne ...
 

 


Svar #7
11. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Tak! alle sammen! :D


Skriv et svar til: Obligationer og værdipapirer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.