Matematik

reducering

07. oktober 2011 af crelle14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lidt problemer med denne reduktionsopgave:

-6xy -4x (y-2) +3 (x+xy)

Kan det passe at resultatet er 7x - 7xy +3 ??

 

Mvh

Christian

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Gang ind i parenteserne og reducer. Vær opmærksom på minusparentesen.


Svar #2
07. oktober 2011 af crelle14 (Slettet)

Hvad bliver det? 

Jeg skal alligevel lave mellemregninger så jeg kommer til at lave det ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, så prøv at lave mellemregningerne og vis dem her.


Svar #4
07. oktober 2011 af crelle14 (Slettet)

-6xy -4x (y-2) +3 (x+xy) =

-6xy - 4x - 4xy +8x + 3 + 3x + 3xy =

7x - 7xy +3

 

:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du ganger ikke korrekt ind i parenteserne, idet du laver nogle ekstra led:

-6xy - 4x - 4xy +8x + 3 + 3x + 3xy

De udstregede led skal slet ikke være der. Man ganger hvert led inde i parentesen med faktoren:

a·(x + y) = a·x + a·y


Svar #6
07. oktober 2011 af crelle14 (Slettet)

Tak for den gode forklaring, det hjalp :D


Svar #7
07. oktober 2011 af crelle14 (Slettet)

er det så rigtig antaget at resultatet er 11x-7xy ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er helt korrekt.


Svar #9
07. oktober 2011 af crelle14 (Slettet)

okay, tusind tak!!


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.