Matematik

differentialregning

07. oktober 2011 af JoseD1 (Slettet)

Hej. 

Jeg sidder med en opgave som lyder:

bestem ved håndkraft lignignen for tangenten til grafen for funktionen f. Funktionn f har forskriften 

f(x)=3*e^4x

røringspunktet for tangenten førstekoordinat er 3...

 

Er der nogen som kan hjælpe mig for jeg kan slet ikke se meningen i hvad jeg skal?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 3 , så man skal beregne f(3) og f'(3) .

 


Svar #2
07. oktober 2011 af JoseD1 (Slettet)

okay tak, men altså kan stadig ikke se hvordan man gør:/


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal bestemme den afledede funktion f'(x) ud fra den givne funktionsforskrift, og så beregne f'(3) . Derefter indsættes i ligningen for tangenten.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.