Matematik

Hjælp til Renter (Matematik)

08. oktober 2011 af simonlinn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp:

 

På en konto voksede en startkapital på 5000kr. til 6500kr. på 5år.
- Hvor stor er renten?
- Hvor stor vil kapitalen være efter 8år?

 

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2011 af SuneChr

Løs ligningen           6500  =  5000·(1 + r)5

For at finde r må man tage logaritmen på begge sider lighedstegnet:

                                                                 log 6500  =  log 5000 + 5·log(1 + r)

Efter 8 år er kapitalen vokset til             5000·(1 + r)8


Svar #2
08. oktober 2011 af simonlinn (Slettet)

Altså Log 6500 = 3.81 og

Log 5000 = 3.69 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2011 af SuneChr

log 6500  =  log 5000 + 5·log(1 + r)    ⇔     log(1 + r)  =  (log 6500 - log 5000) / 5

Dét resultat der fås, skal 10 opløftes med.  Så fås hvad (1 + r) er. Find da r.

Se, om du får det samme facit:      r = 0,0539  eller  5,39%


Svar #4
08. oktober 2011 af simonlinn (Slettet)

hmm jeg får 5,78%


Skriv et svar til: Hjælp til Renter (Matematik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.