Matematik

forklaring på ligning

08. oktober 2011 af pige69 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej.

jeg skal forklare hvad en ligning  af første grad med én ubekendt er.
derudover skal jeg forklare hvad man mener med to ligninger med to ubekendte.

da jeg er rigtig elendig til at formulere mig, kan jeg ikk finde ud af ovenstående.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

En ligning af første grad med én ubekendt er et åbent udsagn p(x) i en reel variabel x, af formen

p(x): a·x - b = 0 ,

hvor a og b er reelle konstanter. Ligningens løsning består i bestemmelsen af mængden af de x, for hvilke
p(x) er sandt, altså mængden

L = { x ∈ R | p(x) }


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2011 af SuneChr

To ligninger,  λ1 og λ2  med to ubekendte x og y, kan typisk se sådan ud:

λ1 :    a1·x  + b1·y   =  c     og

λ2 :    a2·x  +  b2·y  =  c2

Løsningsmængden er dét talpar,  (x,y) ,  hvis det findes, der tilfredsstiller både λ1 og  λ2 .


Svar #3
09. oktober 2011 af pige69 (Slettet)

kan det ikke forklares i børnevenligt sprog? mest mht. to ligninger med to ubekendte???


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det må da betragtes som børnevenligt, at det er formuleret meget præcist og utvetydigt, så der ikke gives muligheder for misforståelser. Men det forudsætter så, at børnene har tillært sig den grundlæggende sprogforståelse.


Skriv et svar til: forklaring på ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.