Matematik

differentialregning

09. oktober 2011 af ANK94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal bestemme den vandrette tangent i funktionen g(x)=x3-6x2+12x-12

først har jeg differentieret funktionen til g´(x)=3x2-12+12

problemet kommer når jeg skal løse ligningen g'(x)=0 (for at isolere x og finde et punkt, hvor hældningen er 0)

3x2-12+12=0

3x2-12=-12

3x2=0

hvad skal jeg så gøre? kan ligningen ikke løses eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af mathon

 

                        3x2 - 12x + 12 = 0

                        x2 - 4x + 4 = 0

                        (x-2)2 = 0

                        x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Løs 3x2-12x+12=0 som en almindelig andengradslignin.


Svar #3
09. oktober 2011 af ANK94 (Slettet)

hov, kom til at skrive forkert i opgaven, men har rettet det nu.

Jeg havde sagt, at jeg differentierede til 3x2-12x+12, men det er vel ikke rigtigt, når x differentieret bliver til 1, dvs. -12*1=-12

så I må meget gerne kigge på opgaven igen, beklager fejlen


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Du havde gjordt rigtigt første gang.

 

g(x) = x3 - 6x2 + 12x - 12

g' (x) = 3x2 - 2*6x1 + 12x0 = 3x2 - 12x  + 12


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2011 af mathon

 

                 g´(x) = 3x2 - 12x + 12    er OK


Svar #6
09. oktober 2011 af ANK94 (Slettet)

nu blev jeg selv lidt forvirret, men kan godt se at den faktisk var rigtigt først :-)
 

så jeg skal først beregne d, hvor a=3, b=-12 og c=12


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.