Matematik

HJÆP!! Bestem en ligning for l

09. oktober 2011 af Julie017 (Slettet)

Opg. 69 

En linje går gennem punkterne (2,3) og (5,7). En anden linje m har ligningen y=-2,5x+5. 

a) Bestem en ligning for l 

b) Bestemt skæringspunktet mellem l og m 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af input (Slettet)

Du ved en linje er på formen ax+b, altså en lineær funktion. Nu kan du altså bruge formlen:

a=y2-y1/x2-x1 

Så har du a i forskriften, nu er vi så på jagt efter b. Du finde b ved at indsætte a og et punkt i forskriften for en linje altså:

3=a*2+b (her skal du bare have sat din a-værdi ind, også irsoler b)

___

Når du skal finde skæringen skal du bare sætte funktionerne lig hinanden, også irsoler x.

Håber det hjælper.

 

 

 

 


Svar #2
09. oktober 2011 af Julie017 (Slettet)

Tak :D


Skriv et svar til: HJÆP!! Bestem en ligning for l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.