Matematik

Hjælp til mat b...

09. oktober 2011 af Padi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogen kan hjælpe med følgende opgave? Hvordan regnes dette?

 

Standselængden y (målt i m) for en bil, der kører med x km/t, kan under visse omstændigheder beregnes med formlen

y = 0,25x + 0,01^2

Hvilken fart må bilen højst have, hvis standselængden skal være 25 m? - og 65 m?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen y = 25, og derefter y = 65 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2011 af Mayke (Slettet)

Løses med lommeregner:

Solve(25 = 0,25x+0,01^2 , x)

og ved 65 m gør du det samme hvor du bare sætter 65 ind på y's plads.

 


Skriv et svar til: Hjælp til mat b...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.