Studievalg og videregående studie

Polit-studiet uden International Økonomi

09. oktober 2011 af Mazzio

Jeg står overfor at skulle i gymnasiet næste år. Jeg har mest lyst til at tage på det almene gymnasium.Men jeg er også meget interesseret i økonomi (dog primært samfundsøkonomi og ikke erhvervsøkonomi). Jeg tror økonomi-studiet på KU er det oplagte for mig, men jeg ved ikke, om jeg overhovedet vil være i stand til at følge med på studiet, uden at have haft International Økonomi.

Så mit spørgsmål er: Kan jeg gennemføre Polit-studiet uden International Økonomi? Eller burde jeg tage en HHX?


Brugbart svar (3)

Svar #1
09. oktober 2011 af Walras

Hvis du skal vægte et fag højt som forberedelse til Polit-studiet, er det matematik. Om du har haft International Økonomi eller ej, har ingen betydning. Sålænge du har interesse i samfundsvidenskabelige forhold og strukturer, skal du nok lære alt det økonomiske på universitetet.

Som jeg har skrevet herinde utallige gange, så er det for mig at se langt mere fornuftigt at tage en STX end en HHX, hvis man ønsker at læse økonomi på universitetet. På HHX lærer du tilnærmelsesvist kun om økonomi og handel, men den viden er alt for kortfattet og overfladisk til at være brugbar, når du har studeret et semester eller to. I stedet er kan ungdomsuddannelsen lige så godt benyttes til at få en bredspektret viden om humanistiske og naturvidenskabelige emner. Du får en bredere forståelse på den måde, og det skal nok komme dig til gavn senere i livet. Desuden kan økonomer lære en hel del af andre fagdiscipliner, så det er en god idé ikke at blive for ensporet allerede til at begynde med.

Du er velkommen til at spørge, hvis du har spørgsmål. Desuden vil jeg henvise til, at vi har diskuteret Polit-studiet ofte her på Studieportalen, så hvis du søger lidt, kan du nok finde de gamle tråde.


Skriv et svar til: Polit-studiet uden International Økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.