Matematik

En funktion f!

10. oktober 2011 af trustme (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey guys, hjælp lige :(

En funkting f er givet ved forskriften

f(x) = x3-x2-8x+12, x € [-4;3]

Bestem monotinoforholdene for f (er gjort)

Angiv funktions værdimængde.

Bestem en ligning for tangenten t til fragen for f i punktet P(0,f(0))

Grafen for f og tangenten t har udover røringpunktet P endnu et punkt Q til fælles.
Bestem koordinatsættet til Q.

 

Jeg kan ikke finde ud af det her, og mine notater er væk... Nogle der kan sætte mig i gang?? :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2011 af peter lind

Find værdierne af f(x) i ekstremumspunkterne og i endene af definitionsintervallet. Maksimum og minimum for funktionen må være blandt de fundne værdier. Lav evt. en graf

Ligningen for tangenten til grafen for f(x) i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Løs ligningen f(x) = t(x) hvor t(x) er tangentens ligning


Skriv et svar til: En funktion f!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.