Matematik

Hjælp til aflevering i Mat B

10. oktober 2011 af Dinahgabrielle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

I en prognose for udviklingen i antallet af indbyggere i en by benyttes modellen : y = 125 gange x + 8000

a) hvad fortæller tallene 125 og 8000 om antallet af indbyggere

 

Skal man regne noget eller hvad? Forstår den overhovedet ikke på nogen måde. Hvordan finder man ud af det?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2011 af peter lind

Hvad får du for x = 0 . Hvor meget stiger antallet af indbygger med hvis du forøger x med 1. ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Hvad er x? (Det må stå i opgaven)

Overvej hvad y bliver, når x er nul (sæt x=0 ind i formlen). Hvad betyder det?
Hvis x vokser med 1, hvad sker der så med y? og hvilken sammenhæng har det til formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2011 af SuneChr

x angiver år efter et basisår. Basisår = 0 giver indbyggertallet y = 8 000

År 1 derefter giver indbyggertallet  y = 125·1 + 8 000  osv.


Svar #4
10. oktober 2011 af Dinahgabrielle (Slettet)

Der står bare at y er antallet af indbyggere i byen og x er antal år efter 2009

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

- hvilket vil sige, at antallet stiger med 125 pr. år ;-)


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering i Mat B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.