Matematik

Hjælp til manglende tal...

11. oktober 2011 af teenageliv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen! :-b.

Jeg sidder lige og laver en blækregning på 1. år i gymnasiet STX. Jeg har udregningsmetoderne til funktionsforskrifternes led (a og b) og jeg kender resultatet, altså, hvad det skal blive. Jeg kan bare ikke få tallene til at give mening.

(x1, y1) (x2, y2)

a =    y2 - y1         
          x2 - x1

Den er god nok og den passer.

x1 = 4

y1 = 13,1

x2 = 5
y2 = 12,8

a =    y2 - y1         
          x2 – x1


12,8 – 13,1   = -0,3
      5 - 4

 

Hvis jeg skal beregne formlen er den som bekendt: 

Beregning af b: y1 - a*x = b

Gør jeg det med y1 som er 13,1, giver det:

13,1 - (-0,3) = 13,4

og det skal give 14,3. Nogle der kan hjælpe mig med at finde ud af, hvad jeg gør forkert? Metoden er jo rigtig.


Svar #1
11. oktober 2011 af teenageliv (Slettet)

Funktionsforskriften skal blive: y = -0,304x + 14,3


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

Du glemmer x1 når du beregner b

b = 13,1 + 0,3 · 4 = 14,3


Svar #3
11. oktober 2011 af teenageliv (Slettet)

Men det var -0,3, ikke 0,3.

Og gør jeg det, du skrev, giver det 11,9.

13,1 + (-0,3) * 4 = 11,9.

 

- Men tak! Gider du prøve igen? <3

Det vil jeg være enormt taknemmelig for!


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

b = y1 - ax1 = 13,1 - (-0,3) · 4 = 13,1 + 0,3 · 4 = 14,3


Svar #5
11. oktober 2011 af teenageliv (Slettet)

Og det er ikke plus mellem y1 og ax. Det er minus, som jeg kan se i min bog.

- Tusind tak for hjælpen! Jeg fandt selv ud af det.

13,1 - (-0,3) * 4 = 14,3.


Skriv et svar til: Hjælp til manglende tal...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.