Matematik
Integraleregning
Hej alle SP brugere!
Kan nogen please hjælpe mig at vise hvordan man regner de oploadede opgaver som handler om integraleregning.
Jeg skal fremlægge dem i morgen, og jeg SKAL vise hver eneste step i løsningen :(
Svar #2
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
Og hvad har du selv gjort? Det hedder i øvrigt integralregning, ikke integraleregning.
1) Benyt formlen ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k (for n ≠ -1)
2) benyt substitutionen u = x3 + 3x2 , du = 3(x2 + 2x) dx
3) Benyt substitutionen u = x2 -3x + 8 , du = (2x - 3) dx
4) Benyt kendte stamfunktioner for sin(x) og cos(x)
5) Benyt substitutionen u = cos(x) , du = -sin(x) dx
Svar #3
11. oktober 2011 af Amandakjel (Slettet)
kan du godt vise bare en eller to af dem hvordan man løser,? Hvis du altså har tid selvfølgelig...
Svar #4
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Hvorfor er du ikke i gang selv?
1) 1∫2 (x2(x - x-2) dx = 1∫2 (x3 - 1) dx = [x4/4 - x]21 = 24/4 - 2 -14/4 + 1 = 4 -2 -(1/4) + 1 = 11/4
4) 0∫π (cos(x) - sin(x)) dx = [sin(x) + cos(x)]π0 = sin(π) + cos(π) - sin(0) -cos(0) = -2
Svar #5
11. oktober 2011 af Amandakjel (Slettet)
Jeg er igang Andersen ...
Min lommeregner viser bare at opgave 4) skal give 3,05 og jeg fik det også selv til -2, ...
Svar #6
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#5
... så meget for brug af lommeregner. Lommeregneren udregner, hvad der tastes ind på den.
Svar #7
11. oktober 2011 af Amandakjel (Slettet)
bare lige for at være helt sikker, hvordan er det jeg skal lave det med substitution på opgave 5 den med tan (x) ?
Skriv et svar til: Integraleregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
