Matematik

Skæring mellem to linjer

11. oktober 2011 af Mads_Kronborg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Efter lang tids prøven, er intet lykkedes, så jeg spørger her. jeg får hele tide fejl i de her opgaver, så være venlig at forklar step by step... På forhånd tak.

Bestem koordinatsættet til skæringspunkterne mellem linjerne l og m.

l: (x y) = (0 3) + t ( -1 2)

m: (x y) = (-4 -3) + t (0 6)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal huske at benytte forskellige parametervariable for de to linier. Skæring kræver overensstemmelse i både x og y for de to linier:

x: 0 - t = -4 + 0s

y: 3 + 2t = -3 + 6s

hvoraf man ser t = 4, og dermed 6s = 6+2t = 6+2·4 = 14, s = 7/3

Skæringspunktet har derfor koordinaterne

(x , y) = (0-4 , 3+8) = (-4 , 11)   (udregnet fra linien l) ,

(x , y) = (-4 + (7/3)·0 , -3 + (7/3)·6) = (-4 , 11)   (udregnet fra linien m)


Svar #2
11. oktober 2011 af Mads_Kronborg (Slettet)

ok... den næste kan jeg heller ikke finde ud af.

l: (x y) = (-1 -5) + t (3 1)

m: 4x+3y-5=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt

x = -1 + 3t og y = -5 + t

i ligningen for m, hvorved man får en enkelt ligning i t, der så løses. Skæringspunktets koordinater findes så, ved at indsætte dette t i linien l's parameterfremstilling.


Skriv et svar til: Skæring mellem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.