Kemi

beregn pH

12. oktober 2011 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregn pH i en 0,010 M vandig opløsning ag HCN ved 25 ºC, når opløsningen domineres af ligevægten:

 

HCN + H2O ⇔ CN- + H3O+

for kompleksdannelsen

Ag+ + 2CN- ⇔ Ag(CN)2-

er ligevægtkonstanten K = 7,9 x 1020 M-2

AgCN er tungtopløseligt, men kan opløses i overskud af cyanidioner. ligevægt konstanten for denne proces

er 1,6 x 105

 

hvad skal jeg gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af kuerten15

Du mangler en pKa-værdi for HCN?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af mathon

         

       pKa(HCN) = 9,21


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2011 af mathon

Beregn pH i en 0,010 M vandig opløsning ag HCN ved 25 ºC, når opløsningen domineres af ligevægten:

 

                        HCN + H2O ⇔ CN- + H3O+

pKa(HCN) = 9,21 indukerer svag syre           
hvorfor     

                                 pH = (1/2)·(pKs - log(cs))  = (1/2)·(9,21 - log(0,010)) = 5,6


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2011 af kuerten15

Det er en svag syre, derfor: (x = [H+])

Ka = x^2 / (0,010 - x) ; x <<< 0,010

Du finder x og kan, derefter beregne pH.

 


Svar #5
12. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

skal kunne regne det uden :) pKa

 

#4 alletiders ! taak


Skriv et svar til: beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.